Ydinkeskustan bisnes tarvitsee pysäköintihalleja

Pysäköintitalot kuuluvat Lappeenrannan ydinkeskustaan. Tätä mieltä on sijoitusyhtiö Assi Groupin kiinteistöliiketoiminnan johtaja Markku Hokkanen. Liike-elämä tarvitsee pysäköintipaikkoja niin työntekijöilleen kuin asiakkaille. Myös kerrostaloasukkaille pitää olla pysäköintipaikkoja. Kaupungin linjaus rakentaa ja ohjata mahdollisimman paljon pysäköintitilaa maan alle keskustassa on Hokkasen mielestä aivan oikea.

Danfoss Editron kasvaa lentokentäntiellä

Lentokentäntien varressa Lappeenrannassa on hallirakennus, jonka pääoven yläpuolella lukee Danfoss. Vielä viime vuonna siinä luki Visedo. Tanskalainen suuryritys osti lappeenrantalaisen start up-yrityksen, koska uskoo yrityksen tuotteiden valloittavan markkinoita etenkin Aasiassa. Sähköisiä voimalinjoja ja komponentteja suunnitteleva ja valmistava Visedo on syksystä 2017 lähtien ollut Danfoss Editron. Sen tuotteita käytetään erityisesti raskaissa työkoneissa, kaupallisissa ajoneuvoissa ja laivateollisuudessa.

Hevostallista Suomen parhaaksi kahvipaahtimoksi

Punatiilinen rakennus Satamatie 6:ssa Lappeenrannassa oli alun perin sotaväen hevostalli. Nyt siellä paahdetaan laatukahvia. Lehmus Roastery on voittanut Suomen parhaan paahtimon tittelin jo kahtena vuonna peräkkäin. Voitokkaan kahvin tuotanto ja myynti kasvavat kohisten. Paahtimon lisäksi tiloissa toimii kahvila.