Areena Ramboll.JPG

Monitoimiareenalle etsitään rahoitusta


Kaupunginvaltuusto on päättänyt selvittää nykyisen pääjäähallin korvaavan, noin 5.500 katsojapaikkaa sisältävän uuden monitoimiareenan toteuttamista pääosin yksityisenä investointina. Vaihtoehtona on edelleen myös kaupungin nykyisen vanhan pääjäähallin peruskorjaus/korjaaminen mm. huonokuntoisen katon, talotekniikan sekä yleisötilojen osalta.

Monitoimiareenan sijoituspaikkavaihtoehdot ovat joko Kisapuisto tai kaupunkikeskustassa Lappeenkadun alue. Areenaa ei rakennettaisi kaupungin rahoituksella omaan taseeseen vaan pääosin ulkopuolisella rahoitusmallilla yhteistyössä kaupungin kanssa. Tammikuussa 2019 monitoimiareenan investointi- ja rahoitusasiantuntijaksi valittiin tarjouskilpailun perusteella SRV Rakennus Oy. 

SRV Rakennus Oy:n tehtävänä on etsiä syksyyn 2019 mennessä monitoimiareenan rahoitus sekä tehdä sen toteutus- ja ylläpitomalli. Sen jälkeen kaupunginvaltuusto päättää, korjataanko vielä vanhaa hallia vai toteutetaanko kokonaan uusi monitoimiareena joko Lappeenkadulle tai kisapuistoon.  

Areena lounas.jpg