skip_to_content

Hankkeet

Uudet koulurakennukset muuntautuvat moneen käyttöön
Kuvan alt placeholder

 

Lappeenrannassa on meneillään useita rahallisesti ja toiminnallisesti merkittäviä koulujen peruskorjaus- ja rakennushankkeita. Tilakeskus on mukana uusien oppimisympäristöjen rakentamisessa.

Myllymaki_1.jpg

Lauritsalan uusi, liki 800 oppilaan koulu otetaan käyttöön vuoden 2022 kevätlukukauden alussa. Hanke toteutetaan elinkaarimallilla: palveluntuottaja vastaa rakennushankkeen lisäksi kiinteistön ylläpidosta seuraavien 20 vuoden ajan. Hankkeen kustannusarvio on 19,7 miljoonaa euroa.

Kesä 1 (2).jpg 

Kesämäenrinteen vuonna 1958 valmistuneessa koulussa on meneillään peruskorjaus. Hankkeen kustannusarvio on 10,9 miljoonaa euroa. Koulutyö uudessa, vanhoihin tiloihin remontoidussa oppilaitoksessa aloitetaan vuoden 2021 syyslukukauden alussa.

Joutseno_690.jpg 

Myös Joutsenoon on rakenteilla uusi koulu. Se valmistuu ensi keväänä, ja otetaan käyttöön seuraavan syyslukukauden alussa. Hankkeen kustannusarvio on 20,7miljoonaa euroa.
Sammonlahti 690.jpg
Sammonlahden uusi 640 oppilaan koulu kokoaa aiemmin erillään toimineet yksiköt saman katon alle. Sammontaloon on sijoitettu myös varhaiskasvatus- ja esiopetustoimintoja sekä kirjasto-, nuoriso- ja liikuntapalveluja. 


Toimivaa ja tehokasta

Muuntojoustavuus on yhteinen nimittäjä työn alla oleville rakennushankkeille. Toiminnallisuus ja tehokkuus sekä nykyajan vaateet kattava talo- ja tietotekniikkaratkaisut korostuvat sekä uudisrakentamisessa että peruskorjauksessa. Koulujen luokkahuoneita, liikuntasaleja ja ruokailutiloja voidaan jakaa ja laajentaa tarpeen ja tilanteen mukaan erilaisin siirrettävin seinäratkaisuin. Tilat palvelevat usein myös nuoriso- ja liikuntatoimen sekä monipuolisen iltakäytön tarpeita.